Ahoj všichni, vítám Vás u dalšího článku. Tím že se blíží Vánoce, a byl jsem svědkem několika nářků kvůli špatnému těstu na perníčky, že jsou hnědý jako podrážka a že nechutnají příliš dobře, chci se s Vámi podělit o recept podle kterého doma pečeme my. Nejsem žádný kuchtík ani pekař, snad to bude dávat trochu smysl.
Jdeme na to.
Budete potřebovat:
- 175g cukru krupice,
- 2 celá vejce
- 2 lžíce medu
- 1 lžička perníkového koření
- 1 lžička jedlé sody
- 50g másla
- 100ml oleje
Všechny tyto ingredience necháme rozpustit v hrnci tak aby pomalu začala směs houstnout. Nesmí se vařit ! Po zhoustnutí směs odstavíme z plotýnky. Směs necháme lehce zchladnout a smícháme s 500g hladké mouky a vypracujeme hladké těsto. Těsto zabalíme do potravinářské fólie, my ho dáváme do komory a necháme ho cca 2 dny odpočinout.
Po dvou dnech si zapneme nějaký vánoční film, zapálíme kominíčka, vytáhneme vál, poprášíme moukou, rozválíme těsto aby bylo souměrné, už nezbývá nic jiného než vykrajovat, vykrajovat a vykrajovat různé postavičky, tvary a užíváme si vánoční atmosféru.
Před pečení ještě perníčky potřete rozmíchaným vajíčkem aby dostaly hezkou zlatou barvu. Pečeme po dobu 8 minut v předehřáté troubě na 175°C (horní-dolní ohřev).
Já doufám že jste se dnešním receptem inspirovali a příští Vánoce ho zkusíte.
Mějte se hezky, užívejte poslední hodiny do Štědrého dne a u příštího článku se zase budu těšit.
Žádné komentáře:
Okomentovat